Search
Close this search box.
  1. Elektronica
  2. externe harde schijf

Top 10 beste externe harde schijfs | Reviews externe harde schijfs

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Heb je ooit je portemonnee trouwhartig bij je gedragen, om diegene te vinden die je je specifieke behoeften kan bieden? Een externe harde schijf is geen uitzondering op deze regel. Als je op zoek bent naar extra opslagruimte voor alle digitale bestanden, is het verstandig om een apparaat te kiezen dat aan al je behoeften voldoet. Om je te helpen bij dit proces, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 externe harde schijven, gebaseerd op diepgaand marktonderzoek en feedback van consumenten. Neem de tijd om deze lijst door te nemen, om een passend externe harde schijf te vinden voor je specifieke levensomstandigheden.

In onderstaande lijst vertellen we jou welke externe harde schijfs door ons als beste zijn getest.

Top 3 beste externe harde schijfs

We hebben veel verschillende externe harde schijfs uitvoerig getest en daar is een lijst uitgekomen met onze favorieten. We beginnen met de top 3 beste externe harde schijfs met hierbij meer uitleg.

Ben je nieuwsgierig wat onze favoriete externe harde schijf is? Lees dan snel verder.

1. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf

Met de Seagate Expansion kunt u gemakkelijk en snel documenten, foto's, video's en andere bestanden overzetten. U kunt een capaciteit kiezen van 500 GB tot 5 TB, afhankelijk van uw opslagbehoeften. De harde schijf is ontworpen met USB 3.0 technologie, waardoor uw bestanden met supersnelle snelheden van 5 Gb/s kunnen worden verplaatst. Daarnaast is de Seagate Expansion voorzien van een stevige, krachtige behuizing. Het is sterk genoeg om tegen dagelijks gebruik te bestand, waardoor uw bestanden veilig worden opgeslagen. Bovendien is de schijf licht en compact voor eenvoudig transport en kan hij gemakkelijk worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. Met de Seagate Expansion heeft u de vrijheid om uw bestanden gemakkelijk mee te nemen, waar u ook bent.

2. Western Digital Elements Portable Externe harde schijf

De WD Elements Portable beschikt over een opslagcapaciteit van 2TB, waarmee je makkelijk een heleboel bestanden kunt opslaan. Je bewaart al je foto's, filmpjes, documenten en muzieknummers eenvoudig op de externe harde schijf. Met de USB 3.0 aansluiting is deze harde schijf ook geschikt voor snelle transfer. Je kunt zo je bestanden eenvoudig en snel overzetten van de ene naar de andere computer. De WD Elements Portable is de perfecte oplossing als het gaat om het beschermen van je bestanden. Met de ingebouwde back-upsoftware kun je eenvoudig een back-up maken van je bestanden en zo zorgen dat je geen data kwijtraakt. De schijf is voorzien van een stof- en waterdichte behuizing, waardoor je er zeker van bent dat bestanden beschermd zijn tegen schade door buitenomstandigheden. Zo heb je altijd een veilige plek voor je bestanden.

3. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf

De Canvio Basics biedt een enorme opslagcapaciteit van 1TB. Hierdoor kun je al je bestanden opslaan zonder dat je iets hoeft te verwijderen. Je kunt ook gemakkelijk bestanden delen met anderen, omdat de harde schijf zo klein en licht is. Het is ook mogelijk om je bestanden te beveiligen met behulp van de ingebouwde encryptie technologie. Met de Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf heb je altijd een betrouwbare en veilige opslagruimte. Deze harde schijf is ideaal voor het overzetten van bestanden en het opslaan van grote hoeveelheden data. De harde schijf is bijzonder energiezuinig en is voorzien van een slimme slaapmodus. Hiermee kun je je batterijen besparen en je bestanden tegen schade beschermen.

Top 10 beste externe harde schijfs

We hebben een volledige top 10 beste externe harde schijfs samengesteld. Dus mocht je na deze top 3 nog geen keuze hebben kunnen maken, geen zorgen. Nu volgen de andere externe harde schijfs.

4. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf
5. Product niet leverbaar
6. SSD Philips extern ultra speed
7. Philips Portable SSD
8. Western Digital My Passport Externe harde schijf
9. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf
10. Product niet leverbaar

4. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf

De Seagate Game-drive is super eenvoudig te installeren, je hebt er alleen een USB-kabel voor nodig. Deze schijf is uiteraard compatibel met de PlayStation 4, maar ook met de PlayStation 3 en de PlayStation 4 Pro. Je kunt je games dus op elke console spelen die je bezit. De schijf is speciaal ontworpen met een stijlvolle, kleurrijke behuizing in PlayStation-stijl. De Seagate Game-drive is ook super veilig. De schijf is voorzien van een eigen beveiligingssysteem, waardoor je data geen enkel risico loopt. Je kunt er ook een wachtwoord voor instellen, waardoor je alleen toegang krijgt als je het juiste wachtwoord hebt. Daarnaast is de schijf ook voorzien van een automatische back-up functie. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je gegevens verloren gaan.

5. Product niet leverbaar

NO DESCRIPTION

6. SSD Philips extern ultra speed

Met een overdrachtssnelheid van 5 GB/s, heeft deze externe SSD de snelheid van interne SSD's die al jaren met succes worden gebruikt. Je kunt je bestanden overzetten met een snelheid die tot wel 10 keer zo hoog is als die van een traditionele harde schijf. Dit betekent dat je foto's, video's en andere bestanden sneller kunt overzetten, waardoor je meer tijd hebt om andere dingen te doen. Deze draagbare SSD heeft een zeer compacte aluminium behuizing met een krachtige glans, waardoor hij er zeer stijlvol uitziet. Bovendien is hij extreem sterk en bestand tegen stoten en schokken. Met een Capaciteit van 500 GB heb je meer dan genoeg ruimte voor je documenten, foto's, video's en andere bestanden. Deze externe SSD is voorzien van USB 3.0-aansluitingen, waardoor hij compatibel is met alle populaire laptops en desktops. Bovendien is de SSD uitgerust met 256-bits AES-encryptie, waardoor je bestanden extra beveiligd zijn tegen ongeoorloofde toegang.

7. Philips Portable SSD

Met zijn ultra dunne, lichtgewicht ontwerp en hoge prestaties is de Philips Portable SSD de perfecte reispartner. Met een capaciteit van 250 GB kunt u uw bestanden, foto's, video's en andere documenten overal veilig opslaan. Bovendien is deze kleine en krachtige SSD-schijf voorzien van een externe voedingsbron die uw stroomverbruik minimaliseert en uw batterij beschermt. Deze SSD-schijf heeft een lees- en schrijfsnelheid tot respectievelijk 540 MB/s en 520 MB/s, waardoor het overdragen van documenten, foto's en video's snel en eenvoudig is. Deze SSD-schijf is ook uitgerust met een USB-C-connector die ondersteuning biedt voor USB-standaarden zoals USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1 en USB 3.2. Dit maakt het gemakkelijk om deze SSD-schijf aan te sluiten op uw Windows-pc, Mac, tablet of smartphone.

8. Western Digital My Passport Externe harde schijf

De harde schijf heeft een capaciteit van 5 TB, waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt om al je bestanden te bewaren. De harde schijf is geschikt voor Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7 (geschikte hardware vereist). De My Passport is een betrouwbare harde schijf die je overal mee naartoe kunt nemen. De harde schijf heeft een USB 3.0-poort, waardoor je genoeg snelheid hebt om al je bestanden over te zetten. Het beste is dat dit geen extra stroomvoorziening vereist, je kunt dus gewoon je laptop of computer gebruiken om de harde schijf te voeden. De Western Digital My Passport externe harde schijf biedt je een veilige manier om je bestanden te bewaren. Je krijgt een kleine en draagbare schijf met een enorme 5 TB aan opslagruimte. Met de WD Discovery™ software kun je je bestanden beveiligen met een wachtwoord en back-ups maken van je social media en cloudopslagservices. De harde schijf is geschikt voor Windows 10, 8.1 en 7 en heeft een USB 3.0-poort, waardoor je genoeg snelheid hebt om alles over te zetten. De My Passport heeft geen externe stroomvoorziening nodig, je kunt dus gewoon je laptop of computer gebruiken om de harde schijf te voeden. Je weet dat je bestanden veilig bewaard blijven en je kunt de schijf gemakkelijk meenemen als je onderweg bent. Met de My Passport externe harde schijf van Western Digital heb je altijd toegang tot al je bestanden!

9. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf

De WD Elements Desktop is het perfecte budgetvriendelijke opslagapparaat voor al uw behoeften. De harde schijf is compatibel met USB 3.0 en USB 2.0, waardoor uw bestanden met hoge snelheid overgezet kunnen worden. Met de USB 2.0-aansluiting kunt u de harde schijf aansluiten op een breed scala aan apparaten. De harde schijf is uitgerust met een schokbestendige behuizing, waardoor uw gegevens veilig worden bewaard in het geval er een onverwachte stoot of schok plaatsvindt. De WD Elements Desktop Externe Harde Schijf 6 TB is een betrouwbare bestandopslagsoplossing waarmee u op een veilige, efficiënte manier al uw bestanden kunt opslaan en overdragen. De harde schijf is uitgerust met een slimme software die automatisch een back-up maakt van al uw bestanden. De software biedt ook een beveiliging tegen virusinfecties, waardoor uw gegevens altijd veilig blijven. WD's eenvoudige installatieproces maakt het gebruik van de harde schijf gemakkelijk. U hoeft alleen de harde schijf aan te sluiten op uw Windows-pc via de USB-poort en de installatie is voltooid. De harde schijf kan daarom gebruikt worden voor opslag, back-ups en het overdragen van bestanden.

10. Product niet leverbaar

NO DESCRIPTION

Inhoudsopgave

Tom
Tom

Tom hier! Ik vergelijk externe harde schijfs voor jou waar vervolgens een top 10 van mijn favorieten uitkomt. 
Deze top 10 van de beste externe harde schijfs geven jou een duidelijk beeld van wat voor jou een goede aankoop zou kunnen zijn. Dat is ons doel toen we deze website zijn opgestart, jou helpen een goede keuze te maken met producten die jouw kantoorleven makkelijker en efficiënter maken. 

Veelgestelde vragen over externe harde schijfs

Wij worden niet door bepaalde merken of bedrijven betaald of gesponsord om hun externe harde schijfs beter te laten scoren. Wij laten ons ook niet leiden door bekende merken, wij doen ons onderzoek met een objectieve blik. En de producten waarvan wij vinden dat ze goed zijn, die waarderen we met een plek in onze top 10 beste externe harde schijfs

Als je jouw keuze hebt gemaakt, zie je onderaan de productomschrijving de knop “De beste deal vind je hier”. Als je hierop klikt kom je in de webwinkel terecht van de aanbieder die wij hebben geselecteerd. Daar kan je jouw externe harde schijf kopen. 

Wij vinden Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf de beste. Deze heeft het beste gescoord in onze vergelijking en ons onderzoek. Nummer 2 Western Digital Elements Portable Externe harde schijf en nummer 3 Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf volgen op korte afstand. 

Verdere aandachtspunten om op te letten voor je jouw externe harde schijf koopt

Met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan externe harde schijfs begrijpen we dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Ons advies zou zijn om een van de externe harde schijfs uit de top 3 aan te schaffen, maar als dat niet mogelijk is, kun je zeker ook een keuze maken uit de top 10. Als je ervoor kiest om zelf verder te vergelijken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Het is belangrijk om je externe harde schijf te kopen bij een gerenommeerde fabrikant. Doe wat onderzoek naar het bedrijf en kijk of ze goede recensies hebben. Natuurlijk is het ook verstandig om op de prijs te letten. In onze top 10 hebben we hier ook rekening mee gehouden, waardoor er voor elk budget een geschikte externe harde schijf beschikbaar is.

Ons laatste woord over externe harde schijfs

We komen dan toe aan het einde van de lijst met de top 10 producten. Hoewel we waarschijnlijk niet elk product hebben gedekt dat er is, is het onze hoop dat je een externe harde schijf hebt gevonden die aan al jouw behoeften voldoet. Als je de tijd hebt genomen om de verschillende eigenschappen en prijzen te vergelijken, dan kun je ervan verzekerd zijn dat je de beste externe harde schijf voor jouw wensen hebt gekozen. Je kunt eindeloos veel opslagruimte creëren en voordat je het weet, heb je een van de beste opslagapparaten voor al je data en andere bestanden. Vergeet niet dat alle producten verschillende eigenschappen hebben wat betreft opslagcapaciteit, betrouwbaarheid, back-upondersteuning en nog veel meer, dus zorg ervoor dat je goed je huiswerk hebt gedaan alvorens je een aankoop doet. Kortom, nu is het tijd om je favoriete externe harde schijf te kopen!

Disclaimer: bij bedrijfscity.nl zijn wij niet verantwoordelijk voor de verkoop van externe harde schijfs. Wij delen onze persoonlijke top 10 van de beste externe harde schijfs maar verkopen deze zelf niet. Hiervoor zijn de webwinkels verantwoordelijk.

Gepubliceerd op: 25 nov. 2022

Bekijk onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer diverse producten en gadgets voor op kantoor met elkaar vergelijken. Deze top 10 lijstjes en reviews vind je op onze homepagina.