Search
Close this search box.

In de wereld van geboortekaartjes gaat het er net zo trendy aan toe als in de mode-industrie. Elk jaar brengt nieuwe stijlen, kleuren en ontwerpen met zich mee, waardoor het kiezen van het perfecte kaartje een leuke uitdaging wordt voor aanstaande ouders. Dus laten we eens duiken in de geboortekaartjes trends van dit seizoen en ontdekken wat hot is en wat not! 

Het tijdperk van minimalisme

Minder is meer, toch? Dit lijkt het mantra te zijn voor geboortekaartjes jongen en meisjes in 2024. Eenvoudige en minimalistische ontwerpen zijn helemaal in. Denk aan strakke lijnen, neutrale kleuren en ingetogen lettertypen. Simpel, maar toch elegant, deze kaartjes stralen een tijdloze charme uit die perfect is voor moderne ouders die houden van een subtiele esthetiek.

Duurzaamheid is stijlvol 

Met een groeiend bewustzijn van milieukwesties en duurzaamheid, is het geen verrassing dat eco-vriendelijke geboortekaartjes steeds populairder worden. Ouders willen niet alleen een mooie aankondiging, maar ook een die bijdraagt aan een betere wereld voor hun kleintje om in op te groeien. Denk aan kaartjes gedrukt op gerecycled papier, met plantaardige inkten en minimalistische verpakkingen.

Maak het specialer met een persoonlijk tintje

Niets maakt een geboortekaartje specialer dan een persoonlijk tintje. Aangepaste illustraties, foto’s van de pasgeborene en zelfs handgeschreven notities zijn enorm populair geworden. Ouders willen een kaartje dat echt spreekt over hun gezin en de unieke band die ze delen. Het is tenslotte niet alleen een aankondiging, maar een blijvende herinnering aan een bijzondere tijd.

Vintage vibes 

Wat ooit oud was, is nu weer nieuw! Vintage geboortekaartjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. Denk aan pastelkleuren, florale motieven en klassieke typografie. Deze kaartjes ademen een gevoel van nostalgie uit en zijn perfect voor ouders die houden van een vleugje ouderwetse charme.

Genderneutrale thema’s

Traditionele genderrollen maken plaats voor meer inclusieve ontwerpen. Geen roze voor meisjes en blauw voor jongens meer! Ouders kiezen steeds vaker voor genderneutrale kleuren en thema’s, zoals geel, groen of zelfs monochrome paletten. Deze kaartjes zijn niet alleen trendy, maar ook een statement van gelijkheid en diversiteit.

Digitale geboortekaartjesIn een wereld waarin alles digitaal wordt, is het geen verrassing dat digitale geboorteaankondigingen steeds populairder worden. Van eenvoudige e-cards tot uitgebreide multimediale presentaties, ouders omarmen de flexibiliteit en het gemak van het delen van hun vreugdevolle nieuws online. Maar geen zorgen, er is nog steeds ruimte voor de traditionele papieren kaartjes van Blijkaartje voor degenen die de charme van het tastbare willen behouden.